Citat




Finns det något finare♥

Hade lille kusinen på besök. Små barn är så himla fina♥

Hehe de bara äter, sover och gråter men de är helt underbara.



Fika!

Gick en sväng till ett litet mysigt café. Åå jag har en sån fin vän ♥ du är som en syster och mer. Man kan prata om allt med henne, det är så det ska vara med vänner. Man ska finnas för varandra och känna med.
 

Här kommer mer grymma tränings tips
















Hjärngympa!

Sitter och gör sudoku på jobbet. Finns inte så mycket att göra vid denna tidiga morgon.


bra träning för hjärnan!



Saras inköp





Allt är från gina tricot både tröjorna och smycken

Nu kommer inlägget om träning

Ni har säkert sätt hundratals sådan artiklar Hehe va roliga de är. Hur kan man tro på det? på bara fyra veckor, i så fall är det ju super bra. Men varför får inte alla det som vill, och försöker? Nyckel till att lyckas är bra kost och motion jag lovar att det funkar. Men det tar tid från person till person. Jag som är normal enligt mig. Jag har strävat efter en platt mage i ett år nu. Jag har alltid varit small, efter att jag för tre år sedan gjorde en undersökning så sa de att jag har för lite fett och att jag väger för lite. Då beslöt jag mig för att äta choklad och annat skräp. Efter tre år gick jag upp fem kilo, jag vet att det inte är mycket. Men jag fick valkar/ kärlekshantag vilket störde mig otroligt mycket och fick mig att må dåligt av att känna mig klumpig på något sätt. Till och med så såg det fullt ut när man tog på sig byxor. Därför beslöt jag mig för att ta hand om mig. Jag började att ändra min kost och börjar träna. Nu har det gått ett och ett halvår sedan jag började att gymma. Jag har märkt olika positiva förändringar. Jag har lärdet mig av mina misstag som jag har gjorde när det gäller kost och träning. När det gäller kost då upptäckte jag att man får bättre resultat om man äter ofta men små portioner samt om man minskar på kolhydrater. När jag menar kolhydrater så menar jag ris, pasta och bröd. Att man äter det i mindre mängd. Ät mycket grönsaker och protein. Grönsaker är också kolhydrater men bra kolhydrater. Det finns bra och dåliga. Man kan faktiskt läsa om det på olika hemsidor eller böcker. Jag har tagit bort bröd från min kost. Men kan äta det någon gång när jag är sugen. Men det blir sällan. Unna er något gått en gång i veckan. Va inte så strikta. Men det jag kan rekommendera är att ni kör booster en månad. Då ska man avstå från mycket. Men man ser skillnad på välmåendet. Jag har lärt mig hur jag ska träna för att få en bra resultat på min träning. Jag brukar köra löpning eller crostrainer i 30-40min som uppvärmning. och sedan kör jag styrke träning. Här nedan ser ni olika övningar som jag brukar göra.

God morgon!

Ät bra må bra!



Dalida


Lördag

Oj va sent jag steg upp idag, faktiskt kl.12.00. Det är inte klokt, var helt utmattad när jag vaknade, inte konstigt jag drömde att jag städade, så klart att jag blir utmattad.
jag och min vän var på allum idag. Vi umgicks och tittade runt lite. Dett var ett tag sedan vi sågs. Hon har ju varit ledig medan jag har jobbat på som vanligt.
Köpte en skjorta till min bror från jc för trehundra kronor. den passade perfekt. Den blev faktiskt jätte fin på honom. Jag har nu tränat bra denna veckan. Idag tränade jag med min vän, oj vad tiden gick fort, kände inte av att jag hade tränat i två timmar. Jag börjar få den resultat jag fokusera på. Jag kan lägga upp de övningar jag gör och hur jag tränar och vad man bör tänka på. Många tidningar och media lurar mycket. Jag tänker skriva om detta ämne förhoppningsvis imorgon.

Om det vore så enkelt!



If it was so simple

Saras nya Parfym!




Pastell färger♥

Åå jag hittade pastell färgade tröjor som jag köpte. Har länge gått och letat. Ska ha dessa koftor när det är vår och sommar, passar perfekt till jeans och en enkel linne. Sara köpte parfym, ska fota och lägg upp det på bloggen.







Äntligen hemma!

Jag gick hem tidigare. Gick till Hälso butiken efter jobbet och köpte mina favorit nötter med honung Namnam :). Ska byta om gå till stan en stund. Få se vad man hittar.



Fredag yee!



Steg upp tidigt till jobbet. Få se vad dagen har att bjuda på. Ska in till stan senare, få se om jag bestämmer mig för att gå på bio.

Mohammed Fouad


Amer Mounib


Amer Mounib


Amer Mounib <3


Inköp!

Det blev i alla fall något, två tröjor och en linne. Jätte nöjd! Men jag han bara gå in i en butik, det stängde tidigt.



Imorgon jobbar jag tidigt, kunde man inte ha haft stängt på fredag också. Åå får ångest få lägga mig tidigt. :(

Inte hungrig!

Äntligen har jag börjat träna igen efter en lång tid sjukhet. Började igår körde på som jag brukar göra, men vad det tog på krafterna. Att man tappar kondisen efter bara två veckor sjukhet, inte konstigt kroppen blir ju i obalans. Så nu har jag jag tränat i två dagar, bra start. I morgon ska jag träna med min granne som är min vän. Hon är så trevlig. De är bra att gymma tillsammans med någon, man pusha varandra och tiden går fort utan att man känner av trötthet.

Väntar ni på rean? det gör jag iallafall, jag har ögonen på vissa plagg som jag vill ha. Jag kör hårt när det blir rea på dem.

Jag har ju ätit så dåligt sen jag blev sjuk och nu har jag tappat aptiten. Jag äter bara för att. Känner mig inte hungrig länge konstigt, jag som älskar mat. Det är en period antagligen. Jag tror att jag får tillbaka min aptit när jag kommer igång med träningen, för då behöver man energi.

Jag fixade vegetarisk soja döner



God jul på er alla!

Hoppas att ni får en underbar dag med massor av kärlek och lycka♥

Dec. 24, 2013


Jobb!

Vilken konstig dag. Steg upp kl 8.15 jobbade från halv tio till halv fem. Sedan ringde min bästa vän, så vi träffades en stund och åt hos divan ååå va gott det var. Idag kan jag sova hur länge som helst, så skönt och underbart.





Schema

Sitter och gör upp veckans schema. Blir en bra vecka med träning, läsning, jobb och nöje. Jag har ju inte tränat på två veckor på grund av den äckliga förkylningen. Halsen, näsan och kroppen har varit i obalans. Men nu är det slut med det. Oj vad mycket muskler jag har tappat, min midjan har blivit liten, jag har tappat två centimeter runt midjan. Oj va jag har proppat i mig en massa skräp. Nu är det slut med detta jag har ju nått mitt mål med träningen men nu gäller det att bevara det och lägg upp andra mål, jag ska lägga mer fokus på armarna och magen samt träna hela kroppen.





Lördag

Idag har jag varit i stan och titta runt lite i olika butiker. Oj va mycket folk det var där, stress efter julklappar. Va mycket pengar man lägger för en dags julfirande. Jag firar ju inte jul, men vi brukar ha mysigt med familjen då vi äter något gott tillsammans och tittar på en del klassiker så som Kalles jul, Svensson Svensson och andra program som visas varje jul på tv.










Banankaka med Nutella♥

En ny kompo! Banankaka med Nutella, jag bara kom på det sådär. Det blev otroligt gott. Fan va bra jag är på att experimentera. Jag har ju talang. Man ska kunna kombinera olika ingredienser men inte bara det, man ska ha talang och kunskaper om smaker som går att mixa ihop.

Fredag yee!

Äntligen fredag! eller hur?
Jag börjar bli bättre, har varit jätte dålig i två veckor nu, just nu känns det bättre. Om jag orkar så ska jag träna imorgon.

Jag har vart förbi hos frisören och köp ny schampo och balsam samt hår mask. Ska prova dessa och se om de bra. Frisören har lovat att det är de bästa han har. Jag är så mån om mitt hår, jag tycker att man ska ta hand om sitt hår på bästa sätt och inte skada det med en massa hårsprej eller platta det m.m.

just nu bakar jag en banankaka jag tänker på att göra en annorlunda toppning, ni får se lite senare. Håll koll!





Namnam middag, älskar lax♥

God morgon!

Här sitter jag och äter min super gröt, innan jag åker iväg till jobbet. Hoppas att ni får en underbar dag.



Citat




inköp

Glögg och honung från Life butiken

saffranhonungen smakar som Lusse bullar, jätte gott.




och en liten mini mini stekpanna. Jag har en till men behövde en ny. Jag brukar steka omelett.



Present i förskott




Citat

Håller ni med? Det gör jag i allafall!



Middag



Jag tycker att min mamma gör den bästa lasagne. Jag har faktiskt ätit lasagne i Italien, den var också god men mammas är ännu godare. Alla som testar den vill ha receptet.

Hehe




Vill ha!




Efterrätt Balossa♥



Mumms tycker så mycket om denna efterrätt, uppfriskande smak. Detta är färsk pressad apelsin saft med vanilj smak. Vaniljen är mjölk med lite vanilj och blomvatten och appelsinvatten. Det som gör att de är fasta i konsistensen är att man använder majzena. Och man gör apelsin saften för sig och vanilj för sig. Och då ser det ut som på bilden ovan.

Tips




Experiment Snickers paj!

Jag har experimenterat idag och kommit på denna snickers pajen. Jag har inte smakat ännu, den ska kallna lite först och serveras med vaniljsås.







Lunch




Frukost♥

Jag gillar att äta stekt ägg favorit frukost faktiskt.



God morgon fredag!

Fortfarande sjuk, orkar inte ens stå upp, benen är så öma. Sitter just nu och dricker en färsk pressad apelsin saft som jag har gjort med ingefära. Har en trevlig fredag allihopa

Soppa

Bruka äta soppa när jag är förkyld. För då kryddar jag med extra färsk ingefära perfekt för förkylningen.






Sjuk :(

Jag vaknade flera gånger under natten. Jag hade så ont i halsen och har det fortfarande. Att jag orkade stiga upp på morgonen kl. 5 fattar jag inte. Jag jobbade tidigt idag, men ärligt talat så har jag ingen energi. Efter jobbet så gick jag in till Hälso butiken och köpte lite saker till halsen, jag köpte bland annat munspray och halstabletter.
F*n vad dyrt allt är... men vad ska man göra när man behöver det för att minska på smärtan.



Glögg






arabisk te






Middag kronärtskocka och libanesisk taboule!





avslutar middagen med en kopp arabisk chai/ te finns det bättre än så♥

Dec. 11, 2013


Produkter som används flitigt♥



Dessa produkter använder jag dagligen. Jag väldigt nöjd med Bobbi browns produkter, läppstiftet och lip balm. En ny favorit!

Vilken börja på veckan :(

Vilken börja på veckan, igår jobbade jag sent idag tidigt men jag ska åka till baka till jobbet igen så det blir en lång dag med. Det är nämligen sista Apt för i år. Så vi slutar antagligen vid åtta. I morgon slutar jag med sen och på fredag buuuu. Jag fattar inte att de inte tar in vikarie när någon medarbetare är sjuk. Nä istället drabbas vi av det, det har blivit så att jag har bytt pass väldigt ofta. Men hur länge ska man behöva göra det? Till slut blir man ju utbränd och lång sjukskriven. Jag tycker att chefen borde tänka på konsekvenserna. Inte konstigt att många slutar. Jag har jobbat i ca fyra år snart och hittills så har fem medarbetare sagt upp säg. Är det inte bättre att satsa på vår hälsa? och göra något åt saken? Nä eller så sk*ter man i det istället, och låsas inte om problemet.
Jag säger bara TA ANSVAR OCH BRY ER...

.


God morgon!

En tidig morgon för mig. Steg upp kl. 5.00 på morgonen. Man borde inte få arbeta så här tidigt tycker jag, rena plågan. Men man får göra det bästa av situationen, ja då får det bli mys.

Underbar låt <3


Elissa


Elissa


smakprov på arabiska underbara gammla låtar






Don`t you worry child


Follow rivers...


Sarah Mathisen som var med i idol sjöng Lykke Li sång otroligt vackert. Låten heter I follow rivers ...

Lusse bakande!

Idag har det varit full i rulle, barnen har fått baka lussekatter som de ska få äta på fredag när det är lucia.




Visst är det fina. Barnen är jätte duktiga♥

Måndag




God morgon!

Steg upp precis. Oj vad mycket snö det är där ute!



Granatäpple♥






Julbord i förskott











Julmat hos bästa kollegan. Hon bjöd oss på julbord med bästa sällskap. Vi hade jätte trevligt och roligt tillsammans. Vi fick ta med oss var sin rätt. Jag tog med mig taboule libanesisk sallad och hammus, som är kikärtor.

Nu är jag här igen!

Jag har inte uppdaterat på några dagar, jag ber om ursäkt men jag har mina orsaker. Jag har problem med min mage, ständigt ont och besvär. Jag vet inte vad jag ka göra, jag har testat glutenfri kost och laktos fri. Men inget hjälper tyvärr. jag sökte lite på nätet och hittade något som låter som mina symtom. Jag gick till hälso butiken och köpte tabletter som ska hjälpa matsmältningen. Ska testa i två veckor om det funkar, om det inte funkar så ska jag gå till läkaren. Problemet är att jag inte har förtroende för dagens läkare tyvärr. Sista gången jag var hon läkaren var för tio år sen seriöst jag menar allvar. De säger massa konstiga saker, ena gången sa han att jag var gravid och andra gången så sa han att han inte kan hjälpa mig och att jag får leva med dessa besvär. Inte konstigt att jag inte söker hjälp från läkarna mer.

Men det jag kom fram till är att jag har irriterad tarm.

Irriterad tjocktarm är varken elakartad, smittsam eller ärftlig. Den är tre-fyra gånger vanligare hos kvinnor än hos män. Femton till tjugo procent av befolkningen har symtom som vid irriterad tjocktarm. Irritabel tarmsyndrom/IBS (irritable bowel syndrome) är en mer relevant term för samma typ av besvär, eftersom tillståndet även kan omfatta både tunntarm och tjocktarm.

Orsaker

Den bakomliggande orsaken till syndromet är okänd. Det spekuleras i att olika faktorer som påverkar funktionen i det motoriska och sensoriska nervsystemet ger upphov till symtomen. Modern forskning menar att tarmens bakterieflora har betydelse för symtomen.

Symtom

Symtomen uppstår normalt tidigt i det vuxna livet och varar ofta många månader eller år. De kan vara:



•Obehag eller smärtor i buken. Smärtorna upplevs som kramp i tarmarna, de kommer typiskt efter måltid och försvinner ofta efter tarmtömning eller gasavgång.
•Illamående, uppblåsthetskänsla och gaser i magen.
•En tredjedel av de drabbade har diarr&eacute, en tredjedel har förstoppning och en tredjedel har växelvis diarr&eacute och förstoppning.
•Symtomen varierar ofta från dag till dag, men kvarstår som regel under många år.

Hur kan man undvika irriterad tjocktarm?

Eftersom orsaken inte är känd, kan tillståndet inte botas eller förebyggas. Symtomen tros uppstå när en rubbad funktion i matsmältningen påverkar tarmens funktion. Generella råd är regelbundna måltider, goda matvanor samt att undvika stress (som allmänt kan försämra funktionen i tarmens självstyrande nervsystem).

Diagnos

Diagnosen ställs på de typiska symtomen och efter vissa undersökningar för att utesluta andra orsaker till symtomen. Undersökningar som ofta utförs, är undersökning av ändtarm eller tjocktarm med rektoskopi respektive koloskopi. Läkaren försöker också utesluta andra orsaker till besvären, som till exempel laktosintolerans (laktasbrist, som leder till nedsatt förmåga att bryta ner laktos, mjölksocker, i mag-tarmkanalen), glutenintolerans (celiaki), magsår, infektioner, parasiter och inflammatorisk tarmsjukdom (ulcerös kolit och Crohns sjukdom).

Kosten
•Överdriv inte konsumtionen av grova, så kallade olösliga fibrer (cerealier, kli). Alla magar klarar inte detta.
•Undvik fet mat som ofta förvärrar symtomen.
•Undvik stora måltider, men ät regelbundet (frukost, lunch, middag samt två till tre mellanmål varje dag).
•Tänk på att många sötningsmedel (sorbitol, xylitol) kan ge upphov till tarmbesvär (finns exempelvis i tuggummi, halstabletter och sockerfria drycker).
•Kostrådgivning hos dietist kan många gånger ha god effekt.
•Om inget annat hjälper – gör ett försök att sluta med mejeriprodukter.

Möjlig försämring

Tarmproblemen kan anta sådana proportioner att den drabbade kan få psykiska och sociala problem. En sannolik vidare utveckling, är att tillståndet kommer att kvarstå periodvis livet igenom. Symtomen kan bli värre eller försvagas, och till och med försvinna, under vissa perioder. IBS är inte livshotande och utvecklar sig inte till cancer eller kronisk tarminflammation. Behandling kan ofta få symtomen under kontroll.

Goda råd
•Aktivitet och motion är viktigt, eftersom det stärker och främjar tarmfunktionerna.
•Man bör minska stressituationer i tillvaron. Det finns olika metoder för stresshantering, till exempel meditation, hypnos och kognitiv beteendeterapi.
•Dagbok över kosthållning och tarmvanor, så att man lättare kan se vilka födoämnen och vilka situationer som framkallar symtomen.

Middag kyckling filé med frike och sallad♥