Middag så hungrig!







Kom hem för en stund sedan. Gick direkt in till köket och fixade middag. Jag är så hungrig. Jag har varit inne i stan, gissa vad jag glömde mitt kort hemma. Aa jag tänkte det är nog meningen att jag inte ska spendera pengar på något eller hur?

Träning go for it!

Är på gymmet och tränar för fullt.










ladda ner tabata på mobilen kanon bra program.

Lite inköp



Snygga aladdin byxor två för 300kr


Pukka Te har blivit favorit te och självklart torkad mango mumsigt.


ansikts rengöring och ansiktvatten. När det gäller ansiktet så ska man bara tvätta ansiktet två gånger om dagen. Först börjar man på morgonen att tvätta med vatten det ska inte vara för kallt eller varmt det ska vara lagom. Sedan ska man använda ansikts vatten och sedan dagkräm. Medan på kvällen ska man tvätta med rengörings mjölk och sedan ska man lägga på ansikts vatten och inget mer. Om man använder kvällskräm så förstör man ansiktet.
på kvällen så arbetar kroppen med att bli av med slaggprodukter det vill säga avgifter. om man lägger kräm eller olja så kan inte ansiktet andas och då bildas finnar och annat på ansiktet. Man får problem hud. tänk på det.

Idag har träningen gått bra jag har löpt och tränat mage+benen. Jag har inte ätit så mycket idag för att fit meal choklad gör mig mätt, jag åt det som frukost och så har jag druckit en massa te och ingefära dricka. Men nu har jag i alla fall fått i mig mat, det blev bönor som har blivit över. Det är synd att kasta mat. Hoppas att ni får en underbar fredag.

Tamer al hindi och majskolv

Kom för en stund sen från gymmet, det blev bara en halvtimme träning idag med fast på löpbandet. A så blir det vissa perioder.
just nu så sitter jag och äter grillad majskolv, det har nog blivit min nya grej. Mamma går runt och bjuder på temer al hindi i en liten kaffe kopp på bilden så ser det ut som kaffe. temer al hindi är sirap från dadlar och russin som blandas med kallt vatten. Det ska serveras kallt det är super gott.





Dags för lunch rast

bönor+te



Namnam grillad majs




En kort tränings pass

A vad ska man säga, det blev ingen lång tränings pass, 30 min på crostrainer bara. Jag har så ont i magen, det gick inte mer tyvärr. :'(

Fashion












Middag



bönor mumsigt.

Pukka Te

Jag har börjat med att dricka te på morgonen, det ska dämpa min stress och oroliga mage. Åt ingen frukost på förskolan så just nu sitter jag och dricker protein. Jag ska köra på det när jag är tidig, för att jag vill inte äta bröd och flingor. Min mage klarar inte av det.


Jag drack en av varje. Protein dricka med choklad smak




ska till gymmet idag med en vän. Jag tycker alltid att det är lika roligt att träna med en kompis. Man känner inte av tiden på samma sätt.

Spindel

Ni skulle ha sätt vad som hände när min kollega öppnade sov rum dörren på förskolan. Nu på morgonen jo hon skriker, --jag frågade vad är det
-en stor spindel
hehe så jag fick ta ut den. Den var lika stor som muggens bred faktiskt.




Min kollega kalla den för jakt spindel

Tidig morgon!



Steg upp kl 5.00 på morgonen, jag tycker att det är för tidigt för att jobba, och jag har alltid tyckt det. Det ända som är fördelen är att man slutar kl. 14.00

vi hörs senare ;-)

Snygga smycken

Kolla in dessa fina smycken















24 fitness



Träning avklarat
ska nu hem och ta en skön dusch.
Å just det idag börjar Hollywood fruarna, få se vad de bjuder på.

Fikon





kom från jobbet för en stund sen. Blev yr när jag åkte spårvagn hem. Så det första jag gjorde var att äta något, det blev då fikon och choklad.

Ska dricka min BCAA innan jag drar iväg till gymmet.

Rast+Mat låda



Nu ska jag äta och njuta av min rast som bara går så fort. Äligt talat 30min rast är ju ingen ting.

God morgon!

Ska äta lite frukost innan jag åker iväg till jobbet. Jag har planerat att gå till gymmet efter jobbet så det blir vid 18 tiden. Hoppas att ni får en härlig dag.






Lyssna på den här underbara rösten


Kvällsmat+Mat låda

Nu har jag fixat kvällsmat och lunch låda tills i morgon. Jag får inte äta riktigt än, jag får hålla mig en timma till och sen får jag äta. Jag måste erkänna att jag är super hungrig, men man måste träna sin tålamod och känna med andra människors tillstånd när det gäller hunger och svällt i fattiga länder.



Kaffe tips




Te Pukka after dinner

Testade den nya te igår.Här kommer mitt omdöme.
God smak av anis, fänkål och rakritsrot. Det var dem smakerna som framträdde mest. Gillar man mild smak av lakrits så kommer man att gilla smaken. Den får betyg 5/5
Ska testa andra smaken i dag, ni får omdöme senare i dag pga att jag fastar.

Läste tidningen i dag. I en artikel så står det att en man som har en kobra hemma blev biten utav den. Nu berättar min kollega att mannen bor här i närheten av förskolan och att tjugo kobra ungarna är borta. Det är ju fruktansvärt. Tänk om de har spridit sig, ormarna är ju jätte giftiga.

God morgon dag för att jobba igen





Står och väntar på spårvagnen. Va fint solen lyser.

Te/chai


tränings handskar







Hej!

Idag har jag haft fullt upp, gick tidigt till gymmet. Sedan gick jag iväg till stan med mamma och syrran. Just nu sitter jag och äter. Få se vad resten av dagen har att erbjuda.




Kvällsmat Namnam :)



Frukost stekt ägg

Gymmet








Middag

Lax med sallad


Dagens köp









Magnesium

Frukost check
Träning check
Handlat check

just nu sitter jag och dricker magnesium. Ska in till stan med syrran, och titta runt lite. Få se vad jag hittar.

Jag gick in till min väninnas hälsokost affär och köpte lite saker. Framför allt något som jag kan ersätta med frukost. Jag kan ju inte äta det äckliga frukosten på förskolan, så då kan jag ta mellamåls ersättning. kolla nedan på bilden choklad smak.





God morgon!




Breakfast












Glöm inte att läsa surah al kahf varje fredag





"Den som läser surah al-Kahf på fredagen (djumu'ah) kommer att få ett ljus som kommer att lysa från honom från ena fredagen till den andra." (Sunan al-Kubra lil Bayhaqi, vol. 3, sid. 353, Dar al-kutub al-'Ilmiyyah)

عن أبي سعيد الخدري قال من قرأ سورة الكهف ليلة الجمعة أضاء له من النور فيما بينه وبين البيت العتيق
(سنن الدارمي)

Det återberättas från Abu Sa'id al-Khudri raḍyAllāhu 'anhu (may Allāh be pleased with him), som sade : "Den som läser surah al-Kahf på fredagsnatten, kommer att få ett ljus som kommer att vara utsträckt mellan honom och det gamla Huset (Kaban)."
Sunan al-Darimi, hadith: 3407, Darul kitabil 'arabi)

Det är bättre att recitera surah al-Kahf efter maghrib (solnedgångsbönen) på torsdagen.


Hehe älskar texten

Jag vet inte vad det är med mig, jag har druckit tre glas vatten efter varandra och Re och nu froosh, aa vad blir det fem drickor efter varandra oj oj oj.



Nyheter hos Lindex







visst är de fina

Billiga arbetskläder och gymkläder

Billiga och bra kvalitet på kläderna.














Jag funderar på att köpa dessa till jobbet och träningen. Jag bara så gillar one peacen och hoodtröjan som är militär färgad.

Rabatt

Yee fick 100kr i värdecheck hos Ålens.
Då får man gå förbi och kolla vad de har för något intressant. Få se om jag går förbi i morgon.
Jag ska lära mig och köra på söndag haha. Jag kan ingenting om bilar. få se om brorsan har tålamod med mig Hehe.
Jag ska beställa lite kläder till jobbet fick tips av en vän ska kolla lite på hemsidan och visa vad jag vill ha. kommer upp om en liten stund

Fredag

Kom hem för en stund sen. Nu har jag fixat middag. Kl.20 börjar min favorit program sen jag var liten fångarna på fortet yee.







Insekts jakt

Jag och barnen har varit på Insekts jakt idag och vad vi hittade en massa olika insekter. Barnen tyckte att det var jätte spännande och roligt.

sitter just nu och äter lite snacks, ska i väg till gymmet om en stund få se när jag reser mig upp bara hehe.





Jag fångade den här vackra nässelfjärilen.



kolla in vilket häftig spindel och nätet.

Konstig frukost

Sitter just nu och har rast och äter en konstig frukost. Vad ska man göra när man inte kan äta allt, för att man vill undvika magont. Förskolans frukost är inte häller hälsosamt. Mycket socker och kolhydrater i allt, som gör att man mår dåligt hela dagen. Jag brukar få uppblåst mage och smärta när jag äter något från jobbet usch.



Snacks




Sen middag

Hej alla!
Jag har hunnit med ganska mycket idag. Jag gick och köpte lite snacks från hälso kosten och sedan gick jag till gymmet och körde lite olika övningar. löpning i 30min och crostrainer i 20min samt mag, ben och armar övningar. Det gick lite segt i början sedan släppte det. Det blev en väldigt sen kvällsmat.



God morgon!

God morgon alla!
Vaknade med smärta i hela kroppen och förkylning. Ska till jobbet ändå få se hur det går, annars går jag hem. Sitter och äter lite frukost framför teven och ska snart göra mig i ordning. Vi hörs lite senare




Gymmet

Nu mår jag mycket bättre. Jag gymade i en och en halv timme. Jag körde löpning i 35 min och mag övningar samt ben övningar. Jag börjar få synliga resultat på magen. Jag kan tyvärr inte lägga upp några bilder på min mage eftersom jag bär hijab. Ni ska bara veta vad jag gick igenom innan jag gick i väg till gymmet. Jag fick så ont i magen att jag gick ut och in på wc fem gånger. Gud vad jobbigt. Min mage är fortfarande orolig så jag kan inte äta något bra dricka vätska. Hoppas att jag blir bättre i morgon inshala.



Dags för en tränings pass

Jag har så ont i magen, den är så uppblåst. Men det ska nog bli lite bättre när jag tränar. Jag har tänkt å löpa så länge jag orkar, jag få se hur mycket jag klarar av med min plågande mage. Ett glas BCAA innan passet så klart. vi hörs senare



Larv

Barnen hittade en massa larver på en buske, de tyckte att larverna var väldigt intressanta.De stod och observerade väldigt länge, tills de vågade vid röra dem.











Dagen

Idag så slutar jag tidigt kl.14.00 bra tid tycker jag, för då hinner jag med mycket idag. Jag planerar att gå till gymmet efter jobbet och sedan gå och lägga mig en stund. Jag har inte sovit tillräckligt, bara i fyra timmar. Förresten så är det premiär idag för Hollywood fruarna, det ska jag inte missa minsann. Det som jag tycker är roligt med programmet är att de får en att skratta.

Idol

Premiär
Idol dags



Middag+efterrätt


Kyckling med sallad och frike




Ananas med kokos

Rast+lunch låda

Sitter och äter min lunch box. Jag är så ovan att äta nu på dagen efter av att ha fastat en lång period nu. Få ta och vänja mig.




Månen

Lyckas fånga en bild på månen.



Halal godis

Det var ett tag sedan jag åt godis. Min favorit godis är dessa körsbärs godisen mumsigt Namnam.






ibland får man unna sig, jag åt bara tre stycken. Sötsuget har försvunnit sen jag började fasta. Förresten så har jag fastnat klart shawwal, de 6 dagarna. Hoppas att våran fasta och salawat accepteras inshala ya rab al alamin.

Tinar frysen

Nu är det frysens tur hehe. Försöker att slå rekord på hur långt tid det tar för mig att tina frysen.



Storstädning



Idag blev det stor städning, kasta bort gamla onödiga saker, dammsuga, diska, plocka ut och in å mycket mer.

God morgon♥

Vilken regnig söndag!
Det är tidigt för höst. I Libanon är augusti det varmaste månaden. Lite värme till tack.



Iftar

Det blev kvar sallad från igår så jag värmde lax filé och åt det tillsammans med salladen Namnam I love fish





Sjuk

Känner mig inte så bra idag, har inte så mycket krafter. Det är nog förkylningen. Hoppas att jag blir bättre snart jag vill träna träna träna. Ska snart bryta fastan om 45min, känner mig lite hungrig faktiskt.

H&M





Köpte dessa idag på H&M ursnygga eller hur?
När jag testade dem så tyckte jag om dem direkt.

Kultur kalaset

Gick iväg till kultur kalaset, de hade mat och bakverk från olika länder mumsigt. Jag köpte italiensk bakverk. Å va gott blev påmind när jag var i Italien för två månader sen. Va jag testade olika maträtter och bakverk, de har så god mat.













Mumsigt



Lax med sallad
Nu har jag bara två dagar kvar av fastan. Jag har inte tränat idag, men jag har promenerat i två timmar. Få se om jag går till gymmet i morgon annars blir det hemma träning med Jilian.

Fredag fredag fredag...




Äntligen helg. Är så trött efter första veckan på jobbet. Gick en sväng efter jobbet till en liten butik och köpte lite smått och gott. Jag funderar på att gå i väg till gymmet lite senare, få se om jag orkar.



Dagens Iftar




Snygga smycken


















Aug. 15, 2013




Inspiration inför hösten




Psyket

Japp psyket vinner:-)
Jag är inte ens trött. Jag har gymat i en timme, körde löpning i 30min på hastighet 9 och lutning 0 och mag övningar och sido övningar. Kopplar man bort allt så fixar man det.







Träning



Ska gå i väg till gymmet och se hur mycket jag orkar träna idag med fastande mage. Så mycket som jag har tränat så har jag märkt att det handlar om psyket. Om jag är trött så orkar jag ändå att träna på grund av min envishet. Man ska ha en stark vilja och försöka att koppla bort smärta och trötthet. Det funkar faktiskt.

Bidrottningele's fördelar

center>Bidrottning gelé Naturens nektar för hälsa & skönhet Bidrottningele har ett brett spektrum av näringsämnen med en mängd egenskaper. Tack vare den unika sammansättningen av  ämnen, vilka vissa  finns endast i microgram, samverkar dessa synergetiskt med varandra. Summan av alla ämnen tillsammans har därmed en större näringsmässig effekt än vad varje isolerat ämne, var för sig, skulle kunna ha Komplexiteten i Bidrottningelen gör att rekommendationerna, för användning, är mycket varierande.Gelen är rik på proteiner och innehåller naturligt kollagen. Kollagen är ett protein som bygger upp bl.a hudens bindväv. När vi åldras minskar hudens förmåga att nybilda kollagen. Bidrottning gele är därför ett utmärkt tillskott för den som vill hålla huden ung, mjuk och smidig. Dessutom är Bidrottningele rik på pantotensyra som inverkar gynnsamt på huden, hårväxten och naglarna.Traditionellt har Bidrottninggele använts av Kinesiska kvinnor för att främja femininiteten. Gelen är hormonreglerande och kan hjälpa mot PMS, klimakteriebesvär och humörsvängningar. Enligt kinesiskt sätt att se fungerar Bidrottningele ”öppnande” och ”utvidgande”vilket hjälper kvinnor som har blockeringar och spänningar och kan därför hjälpa de som lider av menstruationskramper och svårigheter att slappna av sexuellt.Bidrottninggele rekommenderas av traditionellt orienterade kinesiska läkare för att främja fertiliteten.Men inte bara kvinnor kan bli hjälpta, menar man, utan även män kan använda den för att höja vitaliteten. Gelen sägs kunna stimulera sädesproduktionen hos män och ge en mer levnadsduglig säd.Bidrottningelens hormonreglerande egenskaper kan vara ett ypperligt sätt att komma till rätta med mycket torr hy.Gelen innehåller även Acetylcholine, ett ämne som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens celler.Näringsinnehåll i Bidrottningele: vitamin A, hela B komplexet som B1, B2, B6, B12, B5( pantotensyra), biotin, folsyra och inositol( som främjar hårväxten), C, D och E. Mineraler: calcium, koppar, järn, fosfor, potassium, silikon och svavel.Bidrottninggelen innehåller likaså 18 enzymer, 19 proteiner och aminosyror samt 28 andra ämnen(bl.a fruktos och glukos) Ca 4 % av innehållet har man inte kunnat identifiera.Användningsområden och dosering: Kapslar á 500 mg- Kan användas dagligen, som ett allmänt stärkande kosttillskott eftersom gelen är så rik på naturliga näringsämnen. Denna dosering är bra för den som vill främja regelbundna menstruationer eller har lindriga PMS eller klimakteriebesvär. Vid regelbundenanvändning syns resultatet framförallt på huden och håret.Kapslar 1000 mg- Kan även denna användas dagligen som ett allmänt stärkande kostillskott. Efter ett par månader med 1000 mg kan dosen reduceras till 500 mg. 1000mg per dag rekommenderas vid svårare PMS och klimakteriebesvär, vid långvarig stress, hormonrelaterad ungdomsacne, mycket torr hy eller torra eksem, vid onormalt håravfall, för att främja lusten och fertiliteten.1000mg ampuller med chisandra:  Samma som ovan fast med en mer uppiggande effekt. Kan med fördel tas, även av män, i samband med träning och idrott. Mot lindrig nedstämdhet och trötthet.2000mg ampuller med chisandra : Samma som ovan, men mer lämpad för dig som verkligen behöver ett lyft. Efter sjukdom och långvarig trötthet, mot svårare PMS och klimakteriebesvär. Mot nedstämdhet och hormonrelaterade humörsvängningar. En dunderkur för hår, hud, naglar och hela immunförsvaret.Rekommenderas som en månadskur då och då.Bidrottningele rekommenderas inte vid graviditet och ej heller till asthmatiker som inte tål bi-produkter.    

Hälso butiken

Slutade för en stund sen. Gick in till Hälso kosten och köpte bidrottninggele' och lite annat så som torkade mango och choklad. Fixade en survaver box. Namnam ser fram emot att få äta lite sen efter att jag har bryttit fasta.









Smoothie




Kvällsmat/iftar




Fixar Iftar

Känner mig lite hungrig, så jag bestämde mig för att fixa iftar nu så att jag har lite att göra sen. Det är inte så långt kvar tills jag får äta. Jag ska inte träna idag, det får vara min vilo dag. Jag har ändå tränat bra i föra veckan och i går.



Höst eller???







Å va kallt det är, det ska ju vara fint väder i augusti månad. Rönnbär på träden är ju tecken på höst eller?
ska hem nu vi hörs senare.

Rast+läsning

Idag jobbar jag sent jag slutar kl.18.00. Jag fastar idag för att det är 6 shawwal. Ska ta och läsa lite nu.



Mellamål



Mellamål efter gymmet och ett kopp te. Oj glömde att dricka magnesium, ska ta och göra det på en gång.

I do it ♥

Jag gick faktiskt i väg till gymmet, jag som var så trött. Men när jag väl började löpa så blev jag så pigg och motiverad, det kändes så skönt. Jag älskar att springa, jag känner mig fri när jag springer. Jag körde faktiskt de övningar som jag körde i föra veckan.








Först dagen på jobbet efter fem veckor semester

Första dagen på jobbet och studidag. Det var roligt att få träffa alla kollegor igen, men det blev för mycket jobb för att vara första dagen på jobbet. Kom hem för en liten stund sedan och har huvudvärk. Efter en lång och lugn semester till en högljudda arbetsplatsen, så får jag ont i ögonen och huvudet. Det kommer nog att vara så i några veckor tills jag kommer in i stämningen igen. Vi åt faktiskt lunch hos divan så jag är mätt och belåten. Funderar på att gå till gymmet om en stund, men jag vet inte riktigt om jag orkar. I morgon fastar jag fram till nästa vecka, det är shawwal månad.



Militär jacka

Jag var inne i stan idag han inte så mycket, men jag hittade en snygg jacka som jag köpte, den kostade 1299kr innan och jag fick den för 499kr är nöjd med köpet.



Träning




Ska börja göra mig iordning inför ett nytt tränings pass. Ska fixa ett glas med BCAA och sedan gå till gymmet. Jag har tänkt köra på löpbandet i 30min och sedan göra dessa övningar se nedan.



Shawwal




6 vita dagarna i shawwal
om man fastar 6 dagar efter ramadan så är det som att du har fastat hela året.

Jag har kollat på den islamiska kalendern då står det att 6 shawwal är på tisdag 13 augusti. Må allah acceptera vår fasta.




Aug. 10, 2013

Filmen Word War Z förmedlade många budskap. Personer som inte är intresserade av religion och historia kommer inte att märka några budskap, de kommer istället bara fokusera på handlingen/händelse som en film. Jag märkte många olika budskap så som triangel skuggor i början av filmen, vilket symboliserar pyramiderna, eliminate. Jordens undergång och människor som får virus. De människor som får viruset blir till zombies, deras ögon blir konstiga, de syftar på dijal-den enögda mannen som kommer i framtiden som vill att människorna ska följa honom. Men Isa kommer att döda honom i framtiden. Isa är namnet på Jesus. När Garry var Palestina, i filmen så säger de Israel men det hetter Palestina, så säger mannen som Garry träffar nionde. Vilket jag förknippar med den nionde lärjungarna, vilken kan vara Jahoda. Garry hade också en ring som betyder mycket för honom och på den ringen så står det olika tecken. Det fanns mer saker men det räcker med detta. Här nedan har ni lite om filmens handling. Gerry Lane är så familjeorienterad att hans insats för mänsklighetens bästa sker något motvilligt. Han har sagt upp sig från sitt jobb på FN just för att få mer kvalitetstid med frun (Mireille Enos) och döttrarna. Ett inledande collage av tv-klipp, där fågelinfluensa och miljöhot blandas med hjärndöda underhållningsprogram, får duga som signal om att människorna själva orsakat det elände som komma skall. Pappa Lane steker pannkakor i köket samtidigt som det talas om undantagstillstånd och en global rabiesepidemi på nyheterna. På väg i bil genom Philadelphia är så katastrofen plötsligt ett faktum. Explosioner och trafikkaos förebådar paniken när medborgarna övermannas av spänstiga odöda som krossar vindrutor på jakt efter människokött.Vi har sett liknande undergångsscenarios genom ögonen på en förälder förut, i ”Världarnas krig” med Tom Cruise bland annat. Familjen Lane lyckas ta sig ur stan och plundrar tillsammans med andra nyblivna survivalister en stormarknad på mat och astmamedicin. De plockas upp av Gerrys gamla chef, sydafrikanen Thierry Umutoni (Fana Mokoena), som tvångsrekryterar honom tillbaka i tjänst.

Bio

Word War Z







Tränings tips




Aug. 10, 2013

Nu har jag tränat i en och en halv timme. Så nu ska jag dricker magnesium och ska värma maten. Sedan ska jag på bio med en vän. Vi hörs senare.





Aug. 10, 2013




Träning

Ska i väg och träna, men först ska jag dricka upp min BCAA dricka som jag har gjort i ordning. Jag tänkte köra på samma pass som i går. Jag har lite träningvärk.



ansikts olja

Testade ansikts olja i går kväll, jag ser verkligen resultat i dag mitt ansikte har fått lyster och så ser den dessutom fräschare ut.



Aug. 10, 2013






Fika med familjen på Espresson House




Dagen

Idag har jag äntligen gått till gymmet :-)♥
jag älskar att gymma. Jag körde löpning i 30min och sedan körde jag Jilians tränings pass, det tog ca 2 timmar. Jag gick sedan in till Hälso butiken och köpte en olja som tar bort finnar. Jag har inte finnar men jag kan få en till två stycken då och då. Det beror på hormon förändringar i kroppen. Denna oljan gör så att man får lyster och lite färg eftersom den innehåller bland annat morot. ska testa en vecka och sedan berätta vad jag tycker om produkten.



Efterrätt




Aug. 08, 2013




Eid fika





Jag och syrran gick runt i stan en stund och sedan tog vi en eid fika.

Frukost

Vad det känns konstigt att äta frukost igen. Det fick bli en keso, jag är inte så hungrig.



EID MOBARAK ALLA

Eid mobarak alla muslimer ♥ hoppas att ni får en underbar dag med era nära och kära. Här är en bild från Eid bönen. Jag har bara sovit i tre timmar börjar få lite lätt huvudvärk.



Eid song från min barndom


Eid song by Sami Yusuf


Nancy ajram












Saknade månad:-(

Sista ramadan, vad fort det har gått. Att det redan är Eid i morgon. Det känns lite konstigt faktiskt, kommer att sakna denna månaden som har varit. Hoppas att ni alla får en bra och trevlig eid tillsammans med eran familj och vänner. I morgon ska jag vakna tidigt för att be salat al eid i moskén.

Eid mobarak alla muslimer ♥




Aug. 07, 2013


Nancy ajram


Favorit


Aug. 07, 2013


Aug. 07, 2013


Aug. 07, 2013


Aug. 07, 2013


: Aug. 07, 2013


Aug. 07, 2013


Utkast: Aug. 07, 2013


Sohoor




Jobb

Nästa vecka är det jobb igen. Semestern är då slut tyvärr. Men vi hoppas på en bra och stressfri termin. Ni kanske undrar vad jag arbetar med? Jo jag är grundskollärare men arbetar som förskollärare. Jag har dessutom andra utbildningar i grunden så som undersköterska och barnsköterska. Jag har läst lite olika saker. Nu när jag läser det som jag har skrivit här så låter det som om jag är femtio år eller nåt usch. Jag är ju fortfarande ung i mina bästa år.

Syrrans nya Eid kläder

Idag var vi inne i stan och letade efter Eid kläder till syrran. Hon letade efter en lång klänning men fann ingen. Men så gick vi in till gina och hittade denna fina byxdressen för 499 kr.




Survivor box

Nu har jag fixat en nyttig låda med nötter och torkade fruk. Det ska få mig att minska på sötsaker och sötsuget. Jätte lätt att ordna tog bara 2min :-)










Aug. 06, 2013






Aug. 06, 2013












God morgon




Näringslära

Att gå ner i vikt tycks ha blivit ett kamp för många människor, vissa förlorar kampen och vissa har lyckats vinna över den. Oavsett om vi vinner eller förlorar är det bra och lära sig hur man ökar sin ämnesomsättning med sex enkla förändringar i levnadssättet. Om du kan påskynda din ämnesomsättning kommer kroppen att förbruka mer kalorier och du kommer att få en normal BMI värde. Det finns inga hemligheter med dessa sex steg. De är enkla att utföra om du är motiverad att gå ner i vikt och ta tillbaka kontrollen över din kropp. Med ämnesomsättningen (metabolismen) menas kroppens totala energiförbrukning. Ämnesomsättning påverkas av mängden fett och muskler som vi bär på oss, hur aktiva vi är, kön och åldern.

1. Sover du tillräckligt? Det finns två anledningar till att sova ordentligt, den första är att många studier har visat att människor som får 8 timmar eller mer sömn per natt har en högre ämnesomsättning än de som får mindre sömn. Det andra skälet är att en person som har fått tillräckligt med sömn har en inverkan på det dagliga energi nivåer. Om du inte får tillräckligt med sömn kommer du antagligen att äta mer under dagen för att försöka kompensera bristen på energi.

2. Rör på dig: Vår stilla sittande livsstil är en av de största problemen som kroppen har för metabolismen. Leta efter sätt att införliva mer aktivitet och rörelse, ta en promenad på lunchen, använda trapporna i stället för hissen och inte parkera på den plats som ligger närmast den byggnad där du arbetar. Tänk på att alla rörelse räknas och kommer att bränna kalorier. Ett tips kan vara att börja med att styrketräna eftersom i styrketräning bygger man muskler och det innebär att, ju mer muskler vi har, desto högre är vår ämnesomsättning.

3. Protein: Att äta tillräckligt med protein stabiliserar insulin nivån, som har en stor inverkan på hur din ämnesomsättning blir.

4. Bra kost: Det hälsosamma maten ökar på metabolismen. Din kropp behöver näringsrik kost med fibrer. Anledningen till detta är enkel, kroppen måste lägga mer energi till att utvinna alla näringsämnen från dessa livsmedel som det behöver för att fungera bra.

5. Ät Oftare: Detta betyder inte att äta allt onyttigt som sötsaker, under hela dagen. Om du äter 5 eller 6 måltider inklusive mellanmål under dagen kommer du du att ha mer energi och håller dig borta från sötsaker. Hoppar över måltider är ett stort misstag eftersom det faktiskt kanorsaka att din ämnesomsättning bromsas.

6. Undvik alkoholen: Alkoholen bromsar ner ämnesomsättningen, på grund av att din kropp måste bryta ner alkoholen innan den bryter ner kalorierna i maten.

Genom att lära sig om hur man ökar sin ämnesomsättning, kan man starta kroppen fettförbrännings motorn. Det bästa är att allt detta är saker du kan göra under dagen och de kräver inga speciella utrustning eller dyra kosttillskott.


Studier visar att barn som äter frukost hemma är bättre i skolan än barn som antingen hoppar över eller slarvar med frukosten. Som vuxen kan man känna sig pigg och prestera bra på jobbet om man börjar dagen med en bra och näringsrikt frukost.

Att hoppa över frukost är ett sätt för flesta att gå ner i vikt vilket är inte den rätta vägen, kroppen behöver mat när vi går upp på morgonen, energi förrådet behöver fyllas på nytt för att vi ska orka med jobbet eller skolan, hoppar man över frukost eller slarvar man med det, finns det risk att man går omkring och små äter onyttiga livsmedel som choklad, en kaka eller annat onyttigt fram till lunch.
Planera för din frukost och undvik att börja dagen med en tom mage.


Man bör undvika:

- Vitt bröd.

- Sötade flingor.

- Kakor.

- Våfflor.



En bra frukost ska innehålla näringsämnen som proteiner och kolhydrater, minska på intaget av onyttigt fett som kan få dig att känna trötthet. Variation är bra, testa på olika typer av bröd och pålägg. Ägg är en bra livsmedel som innehåller proteiner, vitaminer och mineraler därför borde du ha den på menyn.

En riktigt bra frukost ska även innehålla frukt eller grönsaker, antigen som pålägg eller i din hemgjorda muslin.





Frukost


Efter att ha brutit nattens fasta med en gott och nyttigt frukost och har varit duktiga och ätit en liten mellanmål, är lunchen i tur och kroppen är i behov av påfyllning igen. Välj en talrik med bra innehåll, grönsaker, proteiner och kolhydrater ska få plats på talriken. Många hoppar över lunch för att hinna med ett mötte eller vill jobba mer för att hinna ikapp tiden de har förlorat, och kanske i bästa fall tar något snabbt tex. en choklad bit eller något annat med socker som lunch, mycket fel, jag kan förstå att man inte kan lägga hela 40 minuter på lunch varje dag och det kommer dagar som man borde lägga mer tid på jobbet men det bästa är att varva ner och ta åtminstone 20 minuter till lunch och få i sig något som ger kroppen de viktiga näringsämnena som den behöver, gör aldrig det misstaget att slå ihop lunch och middag eller frukost och lunch.

När man kommer hem efter jobbet är det dags att laga middagen och här har du hela friheten att välja vad du ska äta och vilka produkter du ska använda i din middag, precis som lunch gäller här också talrik modellen med grönsaker, proteiner och kolhydrater, välj färska råvaror och undvik halvfabrikat så mycket som det går.

Vill du gå ner i vikt och tycker att hoppa över middagen hjälper med detta, har du mycket fel och kom ihåg att kroppen är smart och kommer att bromsa förbränningen för att behålla fettet, välj därför en riktigt bra sallad med en bra protein källa som fisk eller fågel, och minska på kollhydraten och onyttiga fettet som kan göra dig fet.

Middag är kroppens sista riktiga påfyllning innan vi går till säng, det är under sömnen som kroppen återhämtar sig, har du fått i dig en riktigt näringsrikt middag kan du blunda och sova och låta kroppen skötta sitt jobb som tex. bygga muskler, men har du slarvat med middagen, borde du tänka över detta och börja göra något åt det.

Det är alltid bra att äta en liten måltid mellan huvudmåltiderna, en till tre gånger om dagen ska man ta mellanmål för att undvika gå runt hungrig, samtidigt har man fått näring och energi som kan hålla dig glad, mellanmålen behöver inte vara stor så att du tappar aptiten för nästa måltid, den ska kunna ge dig energi tills det är dags igen för en riktigt måltid.

Tips på bra mellanmål är, frukt som en banan, grönsaker som en morot och nötter som innehåller både proteiner och nyttigt fett.

Undvik sötsaker som kan ge dig snabb energi för tillfället.

























Motionsträning: Vi människor behöver att röra på oss minst 20 till 30 minuter dagligen, det kan vara en 20 minuters promenad eller att gå ut och springa, det som är viktigt är själva rörelsen, vi är inte byggda att sitta i en kontor framför en dator åtta timmar om dagen och trycka ner på knappar eller svara i telefon, nej våra förfäder har varit aktiva jägare och fick ta långa sträckor för att hitta mat, idag behöver vi inte jaga med pil och båge för att skaffa oss mat, idag räcker det att man går in i en livsmedelsbutik och letar efter den man vill ha, trots att sortimentet i vissa affärer är dåliga kan man ändå hitta något som passar till kvällens middag, tänk på att vår kropp har samma genetiska koder som våran förfäders och den är fortfarande i behov av rörelse och motion. Idag finns många olika metoder för träning, titta bara på utbudet som finna i en gym, aerobics, spinning, jogga, pilats osv. bara för att nämna några, olika bollspel som handboll, tennis och för den som vill lära sig något självförsvar på köpet finns det kampsportar som Karate. Kontinuerlig konditions träning har många fördelar för kroppen, här är några punkter: • Kroppen blir starkare och smidigare. • Förstärker skelettet. • Ett friskare och starkare hjärta och risken för hjärt och kärlsjukdomar minskar. • Mer ork för att utföra jobbet och även andra dagliga arbetet. • Ökar din ämnesomsättning och därmed ökar kroppens fettförbränning. • Bättre sömn. • Förbättring av immunförsvaret. Om du tycker att det träningsform du håller på med är tråkigt eller om det känns tungt och komma till träningen, är kanske dags att byta till något annat, var inte rädd att prova något nytt det finns mycket och upptäcka. Styrketräning: Med styrketräning belastas muskler mer än vanligt och kroppen känner av att mer muskler behövs, en regelbunden träning gör att kroppen bygger mer muskler för att klara av de tunga lyft som du gör i gymmet, fördelar med styrketräning är att du får ett starkare skelett, starkare muskler, bättre skydd för kroppen. Givetvis ska man tänka på vad man äter om man är ute efter mer och större muskler, människor som styrketränar behöver ha ett bra kost program. Styrketräning handlar om teknik och precis som andra sport och träningar måste man kunna utföra övningarna på ett korrekt sätt för att undvika skador, är du nybörjare rekommenderas att du tar kontakt med en gym instruktör och varför inte en personligt tränare.

iftar










Nyttigheter



Handlade lite saker som jag kan äta under Sohoor eller efterrätt.

Fixar Iftar









Gick och handlade lite saker inför Iftar. Nu har jag i alla fall förberett salladen och rödbetorna. Ska sedan steka vegetarisk döner (kebab). Det blir perfekt till salladen. Det nya jag tillförde i salladen är physalis, få se om det blir gott.

Träning

Det går jättebra med min träning, fasten jag tränar hemma. Det blir till och med bättre resultat än på gymmet, det var oväntat. Men det är inte bara träning som gör att man uppnår en så bra resultat, det är kosten. Kosten spelar en sån stor roll i det hela. Det är viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Jag har aldrig varit överviktig eller mullig. Jag har alltid varit normal. Det vill säga att min vikt och längd har varit i balans. Men det jag försöker att uppnå nu är en fastare och starkare kropp. Jag kommer att lägga upp lite tips på bra och nyttig kost.

Aug. 05, 2013




Tips på kläder inför Eid


Miranda kerr outfit 2013


















AL-QADR

1 NIGHT=1000 MONTHS
The night of Al- Qader is better than a thousand months. "(97:2)
21, 23, 25, 27, 29

O Allah, You are Most-Forgive, so forgive me. #Ramadan #Laylat_Al_Qadr

Id marknad

Vilken besvikelse, jag som såg imot det. Vi gick dit men det fanns ingenting. Det fanns bara bröd, hena målning och barn aktiviteter. :-(

Iftar






Present

Nu har syrran fått sin present, det blev en bärbar dator :-)



Citat




Bok tips ett måste

Amal Abdel-Hakim är en tuff tjej. Hon är sexton år, palestinier, muslim och bor i Australien. Precis som många andra tonåringar har hon bestämt sig för att byta stil under lovet, och komma tillbaka till skolan med ett nytt utseende. Men Amals förändring går lite mer på djupet: Hon har nämligen bestämt sig för att börja bära slöja. Det är ett beslut med många konsekvenser - både jobbiga och komiska. Till att börja med får hon naturligtvis en massa frågor om sin religion, men även vanliga tonårsproblem som att framstå som snygg och cool inför sina kompisar får en ny dimension.
I "Ser mitt huvud tjockt ut i den här" får man en modern ung tjejs perspektiv på varför kvinnor väljer att bära slöja - och det är inte alltid de svar man väntar sig. Det som inspirerar Amal att våga visa sin tro och bära slöja är till exempel en scen i tv-serien "Vänner" där Jennifer Aniston ställer sig upp och sjunger en pinsam låt på ett bröllop.
"Ser mitt huvud tjockt ut i den här" är rolig, medryckande och tankeväckande.

accessoarer




H.m

Jag hittade lite fina kläder hos h.m idag billiga och fina.







Laylat al qader?

Tog denna bild för en liten stund sen. Så vacker himlen är. När det är laylat al qader så är solen vit och temperaturen lagom. Jag tycker att det är lagom temperatur och solen är vit idag. Kan det vara idag? det är bara gud som vet. Men gör mycket doua så att eran önskemål går i uppfyllelse inshala.




Hemma spa



Just nu gör vi ansikts behandling. lite lyx behöver man ibland. Vi ser ut som Fiona i shrek ni vet gröna av lermasken hehe.

Grattis ♥♡♥♡♥

Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag, jo det är Saras födelsedag för det Saras födelsedag hurra hurra hurra.

Iftar




Paket från posten







Då kom hijaben :-)

Konstnärlig bild made by me ♥



Tog den här bilden för några dagar sen.

Nu var det glassens tur





Vad ska man säga...
Fruktansvärd, fy, äckligt a dessa ord räcker inte. Vad håller marknaderna på med, vi betalar ändå pengar på det vi vill köpa varför inte vara ärliga från första början och berätta vad olika produkter innehåller, så att vi kan göra säkrare val. Tydliggör ingredienserna så att man är medveten om vad man köper och vad de innehåller då kan man ta eget beslut, vill man by it så gör det då med eget samvete. Det är viktigt att marknaden tydliggör varornas innehåll så att man vet vad de innehåller.



Jordgubb, choklad och tropisk frukt – i glassfrysen flockas smakerna.
Men i glassarna finns också gris, alger och löss.
– Vi försöker minimera antalet ingredienser, alla ska ha en funktion, säger Rolf Frid, vd för Sia glass.

Få saker hör sommaren till så mycket som pinn- och strutglass.
Att sitta i solen och låta sig smakberusas av sval vanilj, fruktiga bärsmaker och löss.
Vänta, löss?
Faktum är att det i våra glassar döljer sig en rad underliga ingredienser, allt från just löss till härligt slemmiga brunalger.
– Allt som finns i våra glassar fyller en funktion, säger Rolf Frid.
”Lusen är bra”
En lus används som rött färgmedel, en annan för att skapa glansig yta på glassar.
– Lusen är en bra och naturlig ingrediens, mycket bättre än att använda en kemikalieprodukt. Vi har fått bort nästan alla onaturliga färger, säger Rolf Frid.
I GB:s glassar finns också ett stort antal tillsatser, något fler per glass än i Sias glassar.
– Tillsatserna är nödvändiga för att glassen ska kunna tillverkas industriellt samt att den ska kunna transporteras och hålla en bra kvalitet, skriver Sandhya Forselius, kommunikatör på Unilever, som sköter GB:s presskontakt.
I kategorin underliga ingredienser hamnar också svinsvål. GB:s glass ”Haribo Push Up” innehåller gelatin som kommer från fläsksvål.
Redovisar allt
Någon speciell märkning för att uppmärksamma kunderna på glassens djuriska innehåll är dock inte aktuell.
– Vi redovisar alla ingredienser på förpackningen och tillämpar inte en egen märkning för särskilda målgrupper som till exempel vegetarianer, skriver Sandhya Forselius.
Sias glass ”Columbus” innehåller palmolja. Produktionen av oljan anses bidra till skövling av regnskog. Sia kräver att deras leverantörer använder miljöcertifierad palmolja.
– Men ibland kan det var vara omöjligt att få igenom kravet, om palmoljan är en liten del av en större produkt som vi får till oss, säger Rolf Frid.


Fakta
Underliga tillsatser i sommarglassen
Gelatin
Till de gummibjörnar som finns i ”Haribo Push Up Vanilj & Jordgubb” från GB. Gelatin görs av svinsvål, alternativt av nötkött.
E 407/Karragenan
Ett stabiliseringsmedel som framställs ur en sorts rödalg. WHO rekommenderar inte användning i barnmat. Finns i ett stort antal av både Sias och GB:s glassar.
E 901/Bivax
Ytbehandlingsmedel. Används för att ge glans åt gummibjörn¬arna.
Görs av bivaxkakor. Finns i: ”Haribo Push Up Vanilj & Jordgubb”.
Brännässla
Plantkoncentrat från nässlorna används i gummibjörnarna för smaksättning. Finns i: ”Haribo Push Up Vanilj & Jordgubb”.
E 120/Karmin
Färgämne som ger röd färg. Utvinns av torkade honor av kochenillsköldlusen. Finns i: ”Godisbåt” och ”Lilla Anna” från Sia.
Palmolja
Ingrediens i Sias glass ”Columbus”. Palm¬olja kommer från oljepalmen. Användningen är kritiserad då avverkningen av oljepalmer bland annat hotar orangutanger. Miljöcertifierad palmolja finns.
E 951/aspartam
Syntetiskt sötningsmedel, 200 gånger sötare än vanligt socker. Aspartam är ett omdiskuterat ämne, det har tidigare förekommit cancervarningar. Finns i ”Calippo Shots” från GB.
E 904/shellack
Ytbehandlingsmedel som görs av sekret från den indiska lacksköldlusen. Finns i: ”Cornetto Enigma Popcorn”, ”Magnum No2: Loving Kiss – Meringue et fruits rouges” från GB.
E 400/alginsyra
Förtjockningsmedel som framställs ur brunalger. Finns i: ”Cornetto Classico” från GB.
E 162/rödbetsrött
Färgämne från rödbetor som ger röd färg. Finns i: ”Hallon Saltlakrits”, ”Oatly Jordgubbspinne”, ”Solstråle” och ”Hilda” från Sia.
E 410 & E 412/Fruktkärnmjök och Guarkärnmjöl
Framställs ur frön från johannesbrödträdet respektive guarväxten. Båda kan ge allergiska reaktioner om man är överkänslig mot ärtor, bönor eller jordnötter. Finns i: i princip alla glass¬ar från både GB och Sia.







Side crunches



Här är super bra övningar till er som vill bli av med valkarna (kärlekshantagen). jag har testat de klassiska övningarna, men dessa övningar har gett resultat efter en till två veckor tro mig. Men glöm inte att äta välbalanserad kost. Eat well be well.

Aug. 01, 2013




Salat al tarawih

Kom precis hem från moskén och just nu sitter jag och dricker min favo dricka.

Har fått min beställning på posten, få gå och hämta den i morgon. Jag och syrran har beställt lite hijab och nålar, jag lägger upp dem i morgon när jag har hämtat ut dem.