La pain
Testar den nya te
Bokmässan
Bokmässan
Ny favorit glass mumsigt
Kvällsmat
BCAA+jordgubbar
Hjärta
Teckningar
Lingon
Vacker morgon himmel!
Snygga outfit
Kvällsmat
Roliga citat
Lunch rast
outfit
Utkast: Sep. 23, 2013
En sockerkaka täckt med kokoskräm som bakas i en mindre långpanna och skärs i rutor. Supergott, men lätt som en plätt att baka!
Till ca 20 rutor:
Sockerkaksbotten:
150 gram smör, rumstempurerat [inte smält!]
2.5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk
Kokostäcke:
60 gram smör
2.5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3½ dl riven kokos
1. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Visa ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke, rör sedan ned i smeten tillsammans med mjölken.
2. Smörj och bröa en långpanna [ca 20x30cm] med ströbröd. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15-20 minuter. Kakan ska inte vara dallrig eller kladdig när den tas ur ugnen.
3. Under tiden som kakan gräddas i ugnen kokas kokoskrämen ihop. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills krämen tjocknat en aning. Det tar kring 10 minuter.
4. Ta ut kakan ur ugnen, bred kokoskrämen över kakan och stoppa sedan tillbaka in i ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Kakan är klar när glasyren stelnat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.
En sockerkaka täckt med kokoskräm som bakas i en mindre långpanna och skärs i rutor. Supergott, men lätt som en plätt att baka!
Till ca 20 rutor:
Sockerkaksbotten:
150 gram smör, rumstempurerat [inte smält!]
2.5 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl mjölk
Kokostäcke:
60 gram smör
2.5 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
3½ dl riven kokos
1. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Visa ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke, rör sedan ned i smeten tillsammans med mjölken.
2. Smörj och bröa en långpanna [ca 20x30cm] med ströbröd. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15-20 minuter. Kakan ska inte vara dallrig eller kladdig när den tas ur ugnen.
3. Under tiden som kakan gräddas i ugnen kokas kokoskrämen ihop. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills krämen tjocknat en aning. Det tar kring 10 minuter.
4. Ta ut kakan ur ugnen, bred kokoskrämen över kakan och stoppa sedan tillbaka in i ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Kakan är klar när glasyren stelnat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.
Snacks
Blondis
Vi har hittat ett spännande larv
Stärk ryggen med rätt träning!
Min och syrrans parfym collection
Middag
Massage olja
God morgon !
Sep. 21, 2013
Soothing Mask
Middag lax ♥
God morgon!
Lykke Li
Lykke Li
Godis
Kvällsmat
Jag bjuder på lite roliga citat
Bounce natural energy ball
Dagens artikel
Break Time
PUKKA TE
Saknade rätter från hemlandet Libanon
Roliga citat
Sep. 19, 2013
Gissa vad vi äter?
-skosula
-ingen aning, vad är det?
-löv
-Gissa dååå.. (säger min vän).
-nån svamp typ
- hahaha...Nej!
-Jag tror jag vet!
-torkad fisk
-Torkad mango!!!??
-Chips ej potatis då
-löv?!hahaha brukar ni äta det!
-Rätt svar är torkad mango
Vilka roliga komentarer vi fick