Utkast: Sep. 23, 2013

En sockerkaka täckt med kokoskräm som bakas i en mindre långpanna och skärs i rutor. Supergott, men lätt som en plätt att baka!
En sockerkaka täckt med kokoskräm som bakas i en mindre långpanna och skärs i rutor. Supergott, men lätt som en plätt att baka!
 






Till ca 20 rutor:




Sockerkaksbotten:

150 gram smör, rumstempurerat [inte smält!]

2.5 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1.5 dl mjölk


Kokostäcke:

60 gram smör

2.5 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 dl vispgrädde

3½ dl riven kokos


1. Vispa smör och socker pösigt med en elvisp. Visa ner äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke, rör sedan ned i smeten tillsammans med mjölken.

2. Smörj och bröa en långpanna [ca 20x30cm] med ströbröd. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 15-20 minuter. Kakan ska inte vara dallrig eller kladdig när den tas ur ugnen.

3. Under tiden som kakan gräddas i ugnen kokas kokoskrämen ihop. Smält smör i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills krämen tjocknat en aning. Det tar kring 10 minuter.

4. Ta ut kakan ur ugnen, bred kokoskrämen över kakan och stoppa sedan tillbaka in i ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. Kakan är klar när glasyren stelnat och fått en gyllenbrun yta. Låt svalna en aning och skär sedan i rutor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback