Morotskaka
Leilas morotskaka
• 3 ekologiska ägg
• 3 dl strösocker
• 3 dl vetemjöl
• 1 tsk vaniljsocker
• 3 tsk bakpulver
• 1 1/2 tsk malen kanel
• 1 tsk malen kardemumma
• 1/2 tsk malen ingefära
• 1 nypa salt
• 1 1/2 dl solrosolja
• 4 1/2 dl rårivna morötter
Cream Cheese Frosting
• 60 g mjukt smör
• 4 dl florsocker
• 1 tsk vaniljsocker
• Skal av 1 lime
• 100 g philadelphiaost
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
5. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna.
Cream Cheese Frosting
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över morotskakan.
Kommentarer
Trackback